Jag känner mig som en inredningsarkitekt

Under det senaste månaderna har jag konstant gått runt och stört mig lite på hur det ser ut här hemma. Missförstå mig inte nu, det är alltid städat och fräscht. Det är bara inredningen jag inte varit helt nöjd med. Inredningen har varit likadant alldeles för länge enligt mig. Så för någon vecka sedan sa jag till Jörgen att vi verkligen måste styla om hemmet nu och han gick med på det. Han ville dock inte ha någonting med det och göra vilket jag blev glad över, för då får jag bestämma allt!

Eftersom jag inte är någon utbildad inredningsarkitekt så bestämde jag mig för att läsa på om allt det gick att lära sig om heminredning, design och arkitektur. Jag letade runt på internet och hittade några böcker och tidningar som jag trodde skulle hjälpa mig att bli en riktig hemdesigner. Men så blev det inte riktigt. Böckerna jag beställde hjälpte mig inte ett dugg. Så jag bestämde mig att höra av mig till massor av inredningsarkitekter och höra med dom hur man på bästa sättet kan lära sig om inredningsarkitektur. En av dom rekommenderade en bok som heter ”Handbok i inredning och design”. Så jag beställde hem den och började genast läsa. Den boken var mycket mer lättläst än de andra böckerna jag läst. Efter en vecka av läsande var boken utläst och jag kände mig som en utbildad inredningsarkitekt….. Nästan. Jag fick i alla fall väldigt mycket inspiration.

Innan jag började inredningen måste jag ju bestämma mig i vilken sorts stil jag vill ha. Vill jag har retro, modern, klassiskt, skandinaviskt eller lantligt? Det var ett väldigt svårt val för mig. Så jag lät internet bestämma. Jag gjorde något test på en hemsida där man fick välja mellan en massor av bilder och genom mina val skulle de lista ut vilken sorts stil jag tyckte mest om. Enligt hemsidan var ”Modern stil” bäst för mig och så fick det bli då.

Jag letade runt på internet för bilder på modern heminredning för att jag skulle få lite mer inspiration. Jag hittade massor av fina bilder. Här visar jag några av de bilderna jag hittade;

 

Som ni ser på bilderna ovanför är jag ganska bestämd på hur mitt badrum ska se ut eftersom jag bara har en bild på det. Jag tyckte det var väldigt stilrent och coolt. Två handfat är väldigt viktigt har jag kommit fram till, jag och Jörgen står alltid och trängs på morgonen innan jobbet. Hur köket ska se ut är jag dock inte helt säker på än. Det är två väldigt fina kök på bilderna och det är väldigt svårt att välja någon av dom. Jag tror dock det vita köket skulle passa bäst eftersom de resterade rummen kommer vara vitt/grått. Jag är lika splittrad på hur vardagsrummet ska se ut. Både vardagsrummen är väldigt fina. Tror även i detta fall att det vit/svart/gråa rummet kommer passa bäst men jag är fortfarande inte säker.

Efter lite utbildning och inspiration känner jag mig ganska redo för att inreda huset. Jag kommer nog sätta igång inom någon månad eftersom det blir en ganska stor inredning och det är tyvärr inte gratis. Det ska verkligen bli kul när jag sätter igång. Jag älskar verkligen att pyssla med hemmet. Det var dock väldigt länge sedan jag pysslade och denna gången är det väldigt mycket som ska pysslas. Men det ska nog gå bra tror jag.

Hoppas ni också fick lite inspiration av allt jag skrev idag. Jag återkommer om några månader när jag kommit igång med inredningen. Under tiden får ni ha det så bra!

Lämna ett svar