Den bästa hamburgaren i Stockholm

Jag ska inte sticka under stol med att Mc Donalds många gånger har varit en stor räddning när man som förälder är på språng. Det är enkelt att ta med om så krävs, finns något för alla och dessutom är det billigt. Däremot ska jag heller inte ljuga om att jag saknar att äta hamburgare på lite finare restauranger, kanske till och med sådana där man har möjlighet att klä upp sig utan att känna att man sticker ut (något som annars brukar vara helt tvärtom i min värld).

 

Stockholm erbjuder mängder med fantastiska restauranger där hamburgare serveras och där man inte behöver sitta i en högljudd och relativt trång miljö. Då pratar vi inte om övergivna hamburgarhak längst motorvägarna, utan riktigt fina restauranger i stan och även i utkanterna. Det är tydligt att hamburgertrenden i Sverige ökar för varje år som går. Detta medför naturligtvis även att många nya restauranger öppnar upp med det populära konceptet på menyn. Som förälder väljer jag vanligtvis det trygga framför det otrygga när det kommer till restauranger, men jag vill uppmuntra mig själv och andra föräldrar att våga se sig omkring.

 

En nischad och finare hamburgare behöver inte betyda att ditt barn inte kommer att vara välkommet eller att du konstant måste be barnen sitta tysta och raka i ryggen. Hamburgare finns i alla olika former och serveras i allt från gatukök till finrestaurangerna. Den har helt enkelt fått en självklar plats på nästan alla menyer i stan. I detta inlägg har jag samlat information om några av de mest populära och unika hamburgerrestaurangerna i Stockholm som inte är ett renodlat hak!

 

  • AG – Är det riktiga hamburgare av högsta kvalitet som du är ute efter är AG ett säkert val. Priserna ligger relativt dyrt, men trots detta är det många som menar att de helt klart är värt varje slant. Inredningen i restaurangen påminner om en rustik verkstad och här är det trä och läder som står i fokus. De vitkaklade väggarna ger restaurangen en starkare karaktär och i entrén möts gästerna av en full köttkyl med bara det absolut bästa.
  • Grill Ruby – På denna restaurang serveras mycket mer än bara hamburgare, men ändå är det just deras hamburgare som har blivit restaurangens stora snackis. Under lång tid har Grill Rubys hamburgare varit kända bland hamburgarfantaster i huvudstaden och till och med omtalats som Stockholms absolut bästa. Välj mellan cheeseburgare, hamburgare eller vegetarisk och glöm inte bort att du dessutom får välja två tillbehör helt kostnadsfritt.
  • Oljebaren – I Vasastan hittar du Oljebarens härliga och saftiga hamburgare. Här använder man sig av Simgus-ko och naturligtvis är det hembakat hamburgarbröd, bacon och Gruyère-ost som gäller. Det som utmärker Oljebaren är att man har gjort allt från grunden, både hamburgaren i sig, men även pommes, coleslaw och den goda dippen. Denna restaurang passar alltså utmärkt för den som inte vill ha någon form av halv- eller fabrikat. Priserna ligger i lite lägre klass än t.ex. på AG, vilket gör att man lätt kan ha Oljebaren som ett mysigt ställe att besöka tillsammans med familj, vänner eller barn.

Min egen favorit

Jag älskar att ge mina läsare tips och rekommendationer på platser värda att besöka och när vi ändå är inne på det här med hamburgare Stockholm vill jag naturligtvis nämna min egen favorit, Barrels Burgers & Beer ligger på Stora Nygatan 20 och är en blandning mellan en hamburgerbar, en kvarterskrog och ölbar. Bara lukten på platsen gör att jag förnimmer många fantastiska minnen, men inte minst minnena av smakupplevelsen deras hamburgare ger mig.

 

Jag har min väninna att tacka för introduceringen av Barrels. Det hela började med att vi skulle träffas för brunch i Gamla stan, men ingen av oss visste riktigt vart vi skulle ta vägen. Efter lite sökande på internet fick vi rekommendationer om just denna restaurang och eftersom det låg nära för oss båda så gjorde vi ett försök, något som inte gjorde oss besvikna.

 

Under varje helg så serverar Barrels otroligt goda dubbelhamburgare, men det är inte vilka hamburgare som helst. Glöm torra köttbitar och sega bröd och säg hej till tryffeldipp, knapriga och varma lökringar och pancetta som grädden på moset. Något som förvånade oss var att hamburgaren serverades tillsammans med pommes. Jag har upptäckt att det nämligen inte är ovanligt att finare restauranger erbjuder pommes frites på sidan om, vilket då blir något man får betala extra för. Visst ställer jag mig in på att kostnaderna kan bli högre på fina hamburgerrestauranger om man jämför med t.ex. snabbmatskedjor, men nog blir jag allt besviken om jag betalar dyrt och inte ens får pommes frites med. Det känns liksom som att det tillhör.

 

Lämna ett svar